Cykelferie i Danmark

Skrevet d. 14/10/2019
Cykelferie hitter i Danmark. Såvel danskerne selv som udenlandske turister - især tyskerne, men også i stigende grad andre nationaliteter - har taget den aktive ferieform til sig.

Og der er mange fordele ved cykling. Cykling er godt for helbredet og folkesundheden og indeholder rekreative oplevelser; cykling er klimavenligt og bidrager til en grøn og bæredygtig turisme; og cykelturister er lokalt forbrugende turister, der er med til at skabe omsætning og arbejdspladser i Danmark som helhed.

Tilmed er cykelturister rigtig gode ambassadører for ferie i Danmark, idet mange angiver, at de gerne vil besøge Danmark igen eller vil anbefale Danmark som ferieland til familie og venner. Danmark må hermed være garant for gode oplevelser – ikke mindst for de tohjulede.

Danmark som cykelland
Så er du til aktiv ferie, skønne lokale oplevelser, mulighed for ferie i dit eget tempo og for at gøre ferien unik og helt din egen, var det måske en idé at tjekke de mange muligheder ud for en cykeltur eller cykelferie ad de mange cykelruter, Danmark har. For selvom der altid er plads til forbedringer inden for cykelvenlig infrastruktur og service, har Danmark rigtig mange særdeles gode kilometers cykelruter at byde på.

I Danmark findes både afmærkede ruter lokalt, regionalt og nationalt. Et godt sted at danne sig et overblik og hente inspiration til en cykelrute er på www.denmarkbybike.dk, hvor nogle af landets bedste og populæreste ruter er nævnt og delt op på ”de bedste lange cykelture”, ”de bedste dagsture”, ”de bedste ruter til børn” og ”anbefalede ture”. Hjemmesiden findes også på tysk og engelsk.

Og så er det ellers ud i de varierede danske landskaber og de afmærkede ruter, hvor cyklisters behov prioriteres højt. I byerne finder du fx mange cykelstier, og ved kysten, langs søerne, i skovene og gennem grønne marker finder du fredelige ruter og stier specielt designet til cyklister.

Discover Denmarks cykeltema
Her under Discover Denmarks cykeltema kan du finde inspiration til cykelruter med links og tips til den gode cykelferie eller cykeltur. Siden udbygges løbende. Læs mere her.

 

Kilder:
https://idekatalogforcykeltrafik.dk/tilfredse-turister-paa-cykel-tal-og-fakta-om-cykelturisme-i-danmark/

Foto: Niclas Jessen

Læs andre artikler