Photographer: © Thomas Høyrup Christensen

Kroophold i Jylland: 5 bedste kroer i 2023

Når den skal stå på jysk selvforkælelse, er der ikke noget som et kroophold på en romantisk weekendtur for 2 eller som et afslappende stop på rejsen. Kroen er indgraveret som en del af den danske kultur og har altid været ensbetydende med hyggelige værelser, gode madoplevelser og ikke mindst fantastisk atmosfære.

Vi har fundet 5 af Jyllands bedste kroophold, hvor der er sørget for enestående madoplevelser, naturskønne omgivelser og skønne værelser.

 

Benniksgaard Hotel

En kort køretur fra det gamle grænseland ligger historiske Benniksgaard Hotel i Grenaa. Her får du havudsigt over Flensborg Fjord i det smukke Sønderjylland. Under det tykke stråtag stråler det istandsatte hotel med fritlagte bjælker, som var det taget direkte fra en Morten Korch-film. Hovedbygningen, Stuehuset, er udstyret med 13 værelser, der alle er indrettet og restaureret efter oprindelige optegnelser af bygningen fra 1600-tallet.

Om aftenen kan gæster nyde godt af sønderjyske fristelser i hotellets a la carte menu med sæsonbestemte retter og lokale råvarer. I dagtimerne kan I besøge Dybbøl Mølle og Gråsten Slot, og med bil ligger dejlige Flensborg kun få kilometer væk.

 

Rold Storkro

Det nordjyske har mange fantastiske seværdigheder, og én af dem er uden tvivl den ikoniske Rold Storkro. Check ind i skoven og nyd naturlig ro blandt bøg og vild natur ikke langt fra Rebild Bakker. Hotellet er et fantastisk afsæt for spændende udflugter til Kattegat, Limfjorden og naturligvis har I Rold Skov i baghaven. Her venter stille skovstier, klukkende kilder og billedskønne søer i et kroophold, der er garanteret ikke at gå i glemmebogen.

I Panoramarestauranten inviteres du til at nyde en sæsonbestemt menu til udsigten af Gravlev Ådal bag ved folden, der græsses af hotellets dejlige dådyr. Restauranten har åbent morgen, middag og aften med en a la carte med lokale specialiteter, der serveres i en sublim 5-retters gourmetmenu.

 

 

Ballebro Færgekro

Som både badehotel og kro har Ballebro Færgekro meget at byde på for dem, der sætter pris på filmisk idyl i et af landets smukkeste områder. Selv er det populære badehotel en fryd for øjet, der med sine hvide vindues- og dørpartier på det gulskurede stuehus lægger an til en weekend omgivet af sønderjysk ynde.

Her bliver gæster indkvarteret i charmerende hotelværelser med udsigt til fjorden og Als, hvor de kan glæde sig til en weekend eller aften i hjemlige omgivelser. I restauranten serveres 3-retters menu efter kokkens valg, der sammensættes efter sæsonens råvarer.

 

Tyrstrup Kro

Roen sænker sig straks når du træder ind i dejlige Tyrstrup Kro, hvor man har sat hygge og velvære i højsædet i snart 350 år. Her kan gæster checke ind på i alt 27 værelser, hvorfra de kan opleve honningkagebyen Christiansfeld og de mange seværdigheder i lokalområdet. Disse inkluderer blandt andet Grænsemuseet, der fortæller om genforeningen af det nordlige Slesvig med Danmark.

Under dit ophold på Tyrstrup Kro kan du glæde dit til en aften i Jægerstuen, hvor der serveres lækre anretninger fra det internationale køkken. Gourmetoplevelsen fuldendes af kroens imponerende samling af sjældne vine fra den righoldige vinkælder

 

Norsminde Kro

Det karakteristiske gule bindingsværkshus i Odder ligger i billedskønne omgivelser, hvor varme, atmosfære og velvære sætter rammen om et enestående kroophold. Norsminde Kro skriver sig helt tilbage til 1800-tallet, og har siden da været samlingspunkt for både lokale og turister i den charmerende havneby. I størstedelen af kroens 24 nyrenoverede værelser kan man nyde udsigten over Norsminde Fjord.

Norsminde Kro har hele 2 restauranter, hvor gæster kan se frem til enestående madoplevelser med fantasifulde anretninger i både gourmetrestaurant og brasserie.

Læs også