Oplysninger

Knudmosen

Knudmosen, 7400 Herning

Billeder

Knudmosen

Ikke langt fra Hernings travle byliv finder man et naturskønt område, hvor Knudmosen ligger.  Ved Knudmosen findes en skøn naturet kombineret med en masse aktiviteter og seværdigheder for hele familien. 

Knudmosens to områder

Området ved Knudmosen er delt op i øst og vest, og der findes forskellige aktiviteter disse steder. Den vestlige side af det store Knudmosebjerg bruges til kolonihaver og fritidsaktiviteter, hvor den østlige side byder op til, at naturen kan nydes. Her er der nemlig anlagt 8 forskellige stier, som går gennem den smukke natur, som inkluderer lysninger og åbne områder. Her er der også anlagt en ridesti, samt en handicapvenlig-sti. I hele området prøver man at bevare de skiftende naturoplevelser, som Knudmosen er særligt kendt for. Dette er blandt andet deres karakteristiske stand af birketræer.  

Knudmosens dyreliv

Mosen i området tiltrækker et helt fantastisk dyreliv med mange forskellige arter. Særligt fugle kommer til mosen, her i blandt tornsangeren, hættemågen, bynkefuglen og mange andre. Man kan også være heldig at se et rådyr, en odder, en hare eller en ræv i området. 

Knudmosens hundeskov

Ved Knudmosen finder man også en skøn hundeskov. Den består af 4 hektar naturgræsareal med en blanding af skov. Alt dette er indhegnet med vildthegn, så hundene kan færdes uden bekymring. I hundeskoven må hundene gerne løbe frit, men ejeren skal have kontrol over hunden af hensyn til andre gæster. I hundeskoven kan man nyde den fantastiske natur på de anlagte stier sammen med de firebenede venner.

Natur
Skov & plantage, Børneaktivitet, Svampejagt, Vandretur