Oplysninger

Stubbergård Sø

Søgårdvej, 7830 Vinderup

Billeder

Stubbergård Sø

Området omkring Stubbegård Sø er et meget attraktivt naturområde. Ved søen findes der nemlig et rigt fugle- og dyreliv og en skøn natur. Af den grund er en god vandretur rundt om søen oplagt. Dette sted var også utrolig attraktivt tilbage i Stenalderen, hvor mange slog sig ned i dette område. Dette gjorde man blandt andet på grund af de gode fiskerimuligheder i det rige dyreliv. I området kan man i dag også opleve Sortehusene, som er to små, stråtækte huse, som i sin tid blev benyttet som bådhuse for søens fiskere. De to huse er i dag velbevarede, og man kan i husene læse information om både søen og resten af området.


Aktiviteter
Som sagt er en vandretur den oplagte aktivitet i dette område på grund af det naturskønne område. Ved indgangen til området ved parkeringspladsen finder man to vandreruters start. Den ene kaldes Mosestien og måler 1,7 km. Denne sti er velegnet for alle, hvorimod den anden rute er hele 14 km i et udfordrende terræn. Ved parkeringspladsen findes der også bænke, borde og toiletter til fri afbenyttelse.

Stubber Kloster
I Stubbergård Sø ligger en halvø, hvor man kan opleve resterne fra det gamle Stubber Kloster. Stemningen er helt speciel ved dette sted, fordi at klosteret ligger helt isoleret og opleves af den grund som ensomt. Engang bestod klosteret af et stort og højt firefløjet anlæg. I dag er det eneste, som står tilbage en enlig klosterbygning. Man formoder at Stubber Kloster har tilhørt munkene i Benediktinerordenen. Efter Reformationen blev klostret overtaget af en konge og blev herefter forlenet til Ivar Juel. Allerede et par år efter dette var klostret ved at forfalde.

Natur
Skov & plantage, Vandretur, Hotspots