Oplysninger

Nørre Vosborg

Vembvej 35, 7570 Vemb

Billeder

Nørre Vosborg

Nørre Vosborg er en ældre herregård beliggende i Vestjylland. Mange af de gamle historier er velbevarede i bygningerne, så man kan få et indblik tilbage i tiden. I dag fungerer stedet også som et samlingssted med overnatning, restauranter og spændende faciliteter og arrangementer.  

Borgens historie 
Bygningerne på Nørre Vosborg er fra fire forskellige århundreder, og herregården består derfor af fem forskellige stilarter. Disse byggestile strækker sig helt fra Renæssancen til den Ny-klassicistiske stil. Da borgen er fredet, krævede det erfaring at restaurere stedet. Alle disse forskellige stilarter kan i dag udforskes på herregården.

Borgens specielle navn ”Vosborg” er tæt knyttet til naturen i området omkring. Borgens oprindelig navn var nemlig ”Osborg”, som kom af ordet ”os”, som betyder udløb. Stedet blev derfor navngivet ”Osborg”, da borgen var placeret ved Storåens udmunding i Nissum Fjord. 

Alle disse historier om den ældre herregård kan udforskes i udstillingerne i bygningerne.

Arrangementer
Som sagt bliver stedet i dag primært anvendt til arrangementer, som koncerter med kendte danske musikere, foredrag med spændende indhold og meget andet. Hvert år er der også en tradition for en juleudstilling, hvor julen på Nørre Vosborg kan udforskes. 

Hotel og restaurant
Stedet tilbyder også overnatning og spisning. Hotellet har 56 nyrenoverede og moderne værelser. Madoplevelsen på Nørre Vosborg er på samme måde også sublim. I maden anvendes den Vestjyske naturs råvarer, og der er derfor altid garanti for en skøn smagsoplevelse.  

Kultur
Seværdighed, Vandretur, Hotspots