Oplysninger

Skærum Mølle

Skærum Møllevej 4, 7570 Vemb

Billeder

Skærum Mølle

I hjertet af den vidunderlige og storslåede vestjyske natur, netop dér, hvor Lilleåen møder Storåen, ligger Skærum Mølle, hvis historie går tilbage til middelalderen. Stedet har i tidens løb hørt under både Tvis Kloster og herregården Nørre Vosborg.
 

Museum

Flere af bygningerne på Skærum Mølle er i dag omdannet til museum, blandt andet Teglværkets lille smediebygning og Den gamle Brugs. 

 På Skærum Mølle ligger også Per Kirkeby-huset med den karakteristiske kuppel. Bygningen er konstrueret af kunstneren Per Kirkeby med det formål at fungere som ramme for amatørgeologen Carlo Møllers omfattende stensamling, der blev doneret til centeret i midten af 1980’erne. Per Kirkeby-huset fungerer også som observatorium og er i dag et markant vartegn i området.

 

Folkeuniversitetscenteret

De smukke bygninger er i dag også rammen om Folkeuniversitetscenterets virksomhed, der er baseret på folkeoplysende formidling af forskningens metoder og resultater. Her er alle velkomne til at deltage i foredrag, seminarer og ekskursioner, hvor videnskabsfolk og andre med specialviden præsenterer deres arbejde og resultater.

Temaer, der behandles, er inden for alle fagområder fra humaniora, teologi og natur- og samfundsvidenskaber, og formidles af eksperter fra universiteter og forskningsinstitutioner.

 

Rundvisninger

Fra d. 1. maj til d. 23. oktober er der hver mandag klokken 13.30 rundvisning på Skærum Mølle. Rundvisningerne kommer forbi Skærum Mølles udstillinger i Per Kirkebys Hus for Sten og Stjerner, Teglværksmuseet og Den Gamle Brugs. Der sluttes af med kaffe og kage. Læs mere om rundvisningerne og se priser på vores hjemmeside.

 

Vi glæder os meget til at byde jer velkommen!

Kultur
Fiskeri, Museum & udstilling, Vandretur, Hotspots, Bed & Breakfast