Oplysninger

Søndervig Sandskulpturfestival

Lodbergsvej 44, 6950 Søndervig

Billeder

Søndervig Sandskulpturfestival

Besøg sandskulpturfestivallen i Søndervig og oplev sandslotte langt ud over det sædvanlige. Alle er inviteret til et vaskeægte kunstmuseum under åben himmel, når Vestkystens klitter hvert år udsmykkes med utrolige sandskulpturer fra verdens bedste sandskulptører.

Tag med til en anderledes festival, og rejs ind i en fortryllende verden fyldt med tapre riddere, ildspyende drager og fantastiske eventyr fortalt, som du aldrig har set det før.

En verden af sand

På bare ti dage vil sandskulptører fra hele verden forvandle en 200 meter lang og 7 meter høj sandmur til en kunstinstallation med ti unikke soloskulpturer. Muren strækker sig langs kysten og fortæller historier med imponerende motiver, der ændrer sig hvert eneste år. Tidligere har man eksempelvis kunne opleve temaer som Romerriget og Dets Herskere, Egyptens Mysterier og Verdens Syv Vidundere.

Festivalgæster kan også besøge pladsen før den officielle åbning og opleve skulpturerne blive til. Se de dygtige skulptører arbejde med deres værker og forme sandet med mesterlig præcision. For at beskytte skulpturerne mod Vestkystens barske vind og vejr, bruger kunsterne sand med et helt specifikt lerindhold, så de kan holde formen i flere måneder. I modsætning til de sandslotte vi selv kan bygge med almindeligt strandsand, hærder lersand efter kort tid uden vand. Hver skulptur tager gennemsnitligt 60 timer om at blive færdig og kræver op til 25 tons sand.

Har man selv lyst til at prøve kræfter med at bygge sine egne sandskulpturer er den store sandkasse åben for både store og små hele sæsonen.

Det praktiske

Sandskulpturfestivallen i Søndervig åbner dørene d. 9. maj. Hele familien er inviteret, og også hunde i snor er velkomne på pladsen.

Åbningstiderne kan efter aftale ændres for større grupper. På festivalpladsen er der adgang til toiletvogn, og alt kan tilgås med kørestol eller rollator via de handicapvenlige stier. Det er muligt at låne kørestol ved billetlugen.

Kultur
Seværdighed, MUST SEE