Oplysninger

Nørreskoven Esbjerg

Gl Vardevej 101, 6715 Esbjerg N

Billeder

Nørreskoven Esbjerg

Den naturskønne Nørreskov beliggende i Esbjerg er bedst kendt for sine store bøgetræer, som smukt breder sig ud i den grønne skov. Disse træer blev plantet i årene 1890-1920, som en del af et større projekt, nemlig plantningssagen. Dette var et privat tiltag, men tilbage i 1907 solgte man det hele til Esbjerg Kommune og Spangsbjerg Sanatorium, som overtog projektet. I dag står Nørreskoven i alt sin pragt og tilbyder skønne faciliteter og aktiviteter for hele familien.

Aktiviteter
Skovens smukke natur er oplagt at udforske, hvor man kan gå en lang tur med hunden eller få pulsen op ved motionsløb i de smukke omgivelser. I den nordlige ende af skoven findes der en motorikbane, hvor man kan få sved på panden med en legende tilgang. Lidt syd for skoven finder man også en offentlig 9-hullers golfbane, hvor man til fri afbenyttelse kan tage et slag golf.

Dyrehaven
En af de fantastiske oplevelser Nørreskoven også kan tilbyde, er den tilhørende dyrepark, som er placeret i udkanten af skoven. Her er der en fantastisk mulighed for at opleve dyr som kronhjorten, dådyret og sikahjorten helt tæt på. Det ideelle tidspunkt at opleve dyrene på er om sensommeren eller efteråret, hvor dyrene typisk er tamme og kommer derfor helt tæt på. Her kan man endda, hvis man er heldig, fodre dem fra hånden, hvilket er en enestående oplevelse for alle aldersgrupper.

Natur
Børneaktivitet, Vandretur