Oplysninger

Vognsbølparken

Gl. Vardevej 82, 6700 Esbjerg

Billeder

Vognsbølparken

Vognsbølparken ved byen Esbjerg er den ideelle park til at få hele familien i bevægelse i den skønne natur. Parken bliver nemlig ofte brugt til motionsløb, cykling eller blot lange gåture. Vognsbølparken er en rekreativ bypark, som er en del af den grønne ring i Esbjerg. Ringen består nemlig af store grønne områder, som alle ligger i forlængelse af hinanden med et uafbrudt stisystem. Hele denne naturskønne ring omkranser på fineste vis byen Esbjerg.

Vognsbølparken består af 178 hektar alsidig skov og park i Esbjergs midtby. I parken er der store græsarealer, hvor der er boldbaner og plads til afslapning og solbadning. Tilmed findes der også en spændende legeplads, en dyrehave med hjorte, borde og bænke og et toilet til fri afbenyttelse. Parken er også handicapvenlig med stiramper og et handicaptoilet.

Vognsbølparken har ikke én specifik indgang, men flere små, som alle er markeret med navn og et oversigtskort over hele parken. Ved de større indgange er der tilmed opstillet store informationstavler. I skoven er der som sagt gode muligheder for at bevæge sig, og derfor er der også gode etablerede stisystemer i skoven. Der er to former for stisystemer, hvor den ene af disse er et kørefast stisystem, som kan bruges hele året rundt. Den anden form for stisystem er mereårstidspræget, da den ligger lavere i parken, og den kan derfor være oversvømmet i de regnfulde måneder.

Udover alle de skønne faciliteter foregår der i sommermånederne også mange spændende aktiviteter i Vognsbølparken. Dette inkluderer blandt andet cirkus, teater, friluftskoncerter og motionsløb. Af alle disse grunde er det bare med at komme af sted, for der er massere at opleve. 

Natur
Skov & plantage, Vandretur, Legeplads