Tilbage til søgning

Mønsted Kalkgruber

Kalkværksvej 8-10
7850 Stoholm

Mønsted Kalkgruber

kategorier: MUST SEE Museum & udstilling Seværdighed Børneaktivitet Autentiske oplevelser Dagsture
Indendørs Udendørs

Mønsted Kalkgruber ligger lige midt i Jylland kun en times kørsel fra øst- og vestkysten. Her kan besøgende gå rundt i de dybe minegange, der danner en kæmpe labyrint på 60 km i alt. I gruberne er 2 km af gangene oplyste, hvor man kan opleve den underjordiske verden med store krystalklare søer og rislende bække, som snor sig mellem kalksøjlerne.

Underjordisk Multimedieshow

Ved den store sø i minen vises der to gange i timen et multimedieshow om grubernes og kalkens historie. Filmen projekteres op på de rå vægge.

Minetog

Minetoget kører fra kalkværket, ned i det åbne brud, gennem porten ind i kalkbjerget og ender ved den underjordiske biograf. Turen koster 20 kr. tur/retur og har flere handicappladser samt plads til barnevogne. Hunde er desuden også velkomne. Toget kører fra den 15. maj til den 15. aug.

Kalkværket

Indtil 1980 fungerede Mønsted Kalkgruber som kalkmine med tilhørende kalkværk. Det gamle kalkbrænderi er i dag indrettet til museum, hvor man kan se udstillinger og film om geologi og flagermus.

Flagermus

I gruberne overvintrer omkring 18.000 flagermus. Især forår og efterår er der gode chancer for at se de små, vingede væsener. Tag gerne en lommelygte med, så er de nemmere at spotte.

Café Kridthuset

Efter en dejlig tur i gruberne, kan man forfriske sig i den tilhørende café, der tilbyder både lækkert at spise og drikke. 

Vi glæder os til at byde dig velkommen til en unik oplevelse i verdens største kalkgrube!

Skriv en besked til Mønsted Kalkgruber

Sommerhuse nær Mønsted Kalkgruber