Oplysninger

Varde Miniby er verdens ældste historisk korrekte miniatureby.

Enghavevej 23, 6800 Varde

Billeder

Varde Miniby er verdens ældste historisk korrekte miniatureby.

Arnbjergparken i centrum af Varde danner en smuk ramme om den imponerende store miniby, hvor byens ca. 300 bygninger viser købstaden Varde, som den så ud i 1866. Husene er opført efter de originale tegninger og er hver i sær en tro kopi af de oprindelige huse i størrelsesforholdet 1:10. Nyd en tur på de brostensbelagte gader og læg mærke til alle de fine små detaljer som f.eks. de håndlavede mursten og tagsten, dørhåndtagene og lysekronen i kirken.

Husene ligger placeret på gaderne, præcis som de lå tilbage i 1866. Hvis du er stedkendt i Varde, får du en helt særlig fornemmelse af byen, når du ser gaderne ligge i et overskueligt størrelsesforhold for dine fødder. Varde by og gadeforløbet kan føres helt tilbage til middelalderen. Desværre har adskillige by-brande dog bevirket, at de fleste af byens bygninger er betydeligt yngre. Husene i Varde Miniby er bygget efter de originale tegninger. 

Tæt på minibyen på Lundvej 4A finder du minimurernes værksted. Tirsdag og torsdag formiddag fra kl. 9 - 12 kan du besøge minimurerne og se processerne, når de fingerfærdige pensionister laver deres "hjemmelavede" mur- og teglsten, murer husene og skaber de detaljerede elementer som f.eks. dørhåndtag og vinduer. Besøget på værkstedet er gratis. 

Når entréen er betalt i Varde Miniby kan man selv spadsere rundt og kigge på husene, lege med minibyens legeredskaber, studere historien i udstillingen og nyde en kop kaffe på terrassen. 

Varde Miniby har åben fra starten af maj til midt oktober. Tjek hjemmesiden for de nøjagtige datoer. www.vardeminiby.dk

Tag familien med på en "mini-"vandretur og oplev Varde fra oven. Der er mulighed for at købe kaffe, is og souvenirs i kiosken ved indgangen. 

Kultur
Seværdighed, Børneaktivitet, Legeplads, MUST SEE, Dagsture