Oplysninger

Arnbjerg Parken

Enghavevej 21, 6800 Varde

Billeder

Arnbjerg Parken

I hjertet af byen Varde ligger det naturskønne område, Arnbjergparken. Parken er en del af et større område, som går under navnet ”Skansen i Varde”. Området har fået sit navn fordi, at der i sin tid blev oprettet en mindesten, hvorpå der stod ”Her opkastede allensteins soldater en skanse i 1627”. Generelt rummer Arnbjergpakken på en stor mængde historie. Der blev nemlig også etableret en mindelund i den østlige del af parken, som er til for at ære dem, som ofrede deres liv under 2. verdenskrig. I 1950’erne har der tilmed også stået et smukt springvand i parken, som fik navnet ”Svanen og Frøen”. Dette springvand er i dag blevet flyttet til et område med ældreboliger, som kaldes svaneparken.

Arnbjergparken og dens faciliteter i dag
I dag fungerer Arnbjergparken, som et samlingssted for byens borgere og som en park, hvor der altid er gang i en masse aktiviteter. En af de store blikfang i parken er ”Arnbjergpavillonen”. Den blev i mange år brugt som en hal, hvor der blev afholdt gymnastikopvisninger og dyrket dans, og den fungerede derfor som et samlingssted for byens indbyggere. I dag står den smukke bygning der stadig, men bliver anvendt som et privatdrevet hotel. I parken finder man også Varde Friluftsscene, som er et amfiteater med siddepladser rundt om scenen op ad den stejle skrænt. Her foregår en af årets største begivenheder nemlig Varde Sommerspil, hvor der hvert år udendørs bliver opført en gennemført forestilling med skuespillere fra 7-kanten. Tilmed bliver der også afholdt den årlige begivenhed Open Air Varde, hvor både unge og ældre er samlet for at høre musik fra tidens kunstnere. En anden spændende facilitet i Arnbjergparken er Minibyen i Varde. Her kan man opleve, hvordan købstaden Varde så ud tilbage i 1866. Minibyen er opført i forholdet 1:10. I øjeblikket findes der cirka 300 huse i Minibyen, og derudover kan man også nærstudere byens kirker og andre offentlige bygninger i en miniatureudgave.

Arnbjergparken i Varde er derfor et naturskønt samlingssted, hvor man kan komme tæt på historiske begivenheder og samtidigt opleve alverdens spændende aktiviteter og faciliteter for alle aldersgrupper, så det er bare med at komme afsted og ud i Arnbjergs skønne natur!

Natur
Vandretur, Hotspots