Oplysninger

Harboøre Kirke

Nørregade 2A , 7673 Harboøre

Harboøre Kirke

I det nordlige Vestjylland finder man byen Harboøre og ikke mindst byens kirke. Harboøre Kirke blev opført tilbage i 1910, efter man havde revet den tidligere kirke fra 1500-tallet ned. Kirken, som nu står i Harboøre, er opført i en nyromansk stil. Opbygningen af kirken består af et tårn, hvor man har i den nederste del har genbrugt rester fra den gamle kirke, skibet som er kirkens største rum, koret og våbenhuset som er i forlængelse af dette mod nord. Kirken er indrettet med smukt historisk inventar og en omkringliggende kirkegård. 

Kirkens inventar

Harboøre Kirke er prydet med smukt inventar, som går langt tilbage i tiden. Altertavlen blev indkøbt til kirken tilbage i 1605 og var i en renæssance stil. Siden er dens oprindelige malerier blevet udskiftet. Derfor består altertavlens hovedmotiv i dag af Jesus, som tager i mod børnene. I kirken findes der også en døbefont, som er lavet i materialet granit. Døbefonten er udsmykket med udhuggede hoveder og stammer tilbage fra 1200-tallet. Prædikestolen og dens tilhørende lydhimmel er helt tilbage fra 1618. Disse er udsmykket med apostelbilleder. Kirkebænkende har en smuk blå almuefarve, og kirken fremtræder generel lyst og enkelt. 

Harboøre Kirkegård

Uden for Harboøre Kirke finder man den tilhørende kirkegård. Her er der rejst mindesten fra flere drukneulykker, hvor flere fra Harboøre omkom. Der er også rejst et minde fra 1. Verdenskrig, hvor 25 tyske marinesoldater omkom i deres ubåd, og der findes også et minde om fregatten fra Rusland, som forliste. Kirkegården er derfor fyldt med minder om historiske begivenheder. 

Kultur
Seværdighed