Oplysninger

Flyndersø

Flyndersøvej, 7830 Vinderup

Flyndersø

Ikke langt fra byen Vinderup finder man et område med en storslået natur. Dette område kaldes Flyndersø, på grund af den store sø i området, og vidner om en historisk periode i Danmark. Stedet er nemlig et godt eksempel på et dødislandskab, som man ofte så i den sidste istid, som fandt sted i Danmark for omkring 18.000 år siden. Hele Flyndersø-området var nemlig tildækket af is. Dette efterlod store isklumper, som kaldes dødis. Da alt isen smeltede mange år senere, dannede den dødishuller. Flyndersø består derfor i dag af en række store dødishuller i en ældre dalbund. 

Målet i området ved Flyndersø er at få etableret en natur, som minder om Stenalderens natur. Af den grund har man dannet en hede, som blev fredet. Man har med samme formål også prøvet at lave kornmarker i området ved at udtørre Flyndersø, men man opgav dog dette, da søen var for dyb. 

Området er i dag det omlagte sted til en dag for hele familien i naturen. I landskabet findes der mange forskellige vandre- og cykelruter, så der er noget for enhver smag. På ruterne kan man opleve historien om en hård tidsperiode kombineret med en enestående natur, som indeholder den store sø, den flade hede, store lyngarealer, egekrat og nåletræsplantager.

Natur
Vandretur, Hotspots