Oplysninger

Skive Ådal

Skive Ådal, 7800 Skive

Billeder

Skive Ådal

Skive Ådal og området omkring byder på en enestående natur og oplevelser for både store og små. Af denne grund er området også flittigt benyttet af Skives befolkning, som bruger Skive Å og dens omgivelser til mange varierede formål. Skive Å, som området centrerer omkring, er den største å i det nordvestlige Jylland. Generelt byder området på en fantastisk natur med et rigt dyre- og planteliv og ikke mindst mange skønne aktiviteter i disse og omgivelser. 

Dyre- og planteliv

Skive Ådal byder på et fantastisk rigt dyre- og planteliv. Især dyrelivet er i fokus, og man har af denne grundt opført to fugletårne, hvorfra man kan observere de mange fugle. Den ene af disse fugletårne er med en handicapvenlig indgang. Med de nye fugletårne kan man nu året rundt følge fuglelivet i ådalen. Om foråret, hvor yngletiden finder sted, ser man ofte fuglene i par. Om efteråret trækker mange af ynglefuglene nord på til Danmark for at overvintre. Man kan derfor følge de forskellige fugles gang hele året rundt. I ådalen findes der mange forskellige fugle, eksempelvis grågåsen, rørhøgen, hættemåger og mange andre. 

I forhold til naturen kan Skive Ådal byde på et smukt planteliv ved Skive Enge, som ligger lige ved siden af åen. Her kan man både se sødgræs og dunhammere, samt store arealer med tagrør. Man kan også se bukkeblad, gul iris og meget mere.  

Vandreture og fiskeri

Skive Ådal er det ideelle sted for oplevelser i naturen. Man kan eksempelvis begive sig ud på en vandretur i de naturskønne omgivelser. I området er der anlagt stier til netop dette. Der er nemlig cirka 11 kilometer stier i nærheden af åen, som kan benyttes året rundt. 

En anden skøn aktivitet er at tage på fisketur. Skive Å er nemlig kendt for sin store bestand af havørreder i hele Europa. Kommunen har af denne grund etableret 3 fiskepladser, som alle er handicapvenlige, så man kan komme helt tæt på vandet. Fredningstiden for fiskene ophører omkring februar og herefter står folk rundt om hele åen for at opnå en forhåbentlig god fangst. 

Natur