Tilbage til søgning

Bovbjerg Fyr

kategorier: Café Museum & udstilling Seværdighed Børneaktivitet Dagsture
Indendørs Udendørs

Det 26 meter høje, røde fyr er beliggende på smukke Bovbjerg Klint i kommunen Lemvig. Det blev bygget omkring 1876 og blev efterfølgende første gang tændt i 1877. Ud over en utrolig udsigt fra tårnets top, er der også et spisested, en butik, en kunstudstilling og en historisk udstilling. 

Fyret drives af ca. 150 frivillige og en lønnet Fyrmoster.

Spisested og butik
Hver dag byder caféen på Bovbjerg Fyr på lækre frokostretter med f.eks nystegt fisk, røget krondyr og Vesterhavsost, hjemmebagt kage og friskbrygget kaffe. Om søndagen er der kagebord med alt, hvad hjertet kan begære af søde og lækre kager. En stor andel af råvarene er økologiske eller lokalt produceret. De frivillige sørger for den dejlige stemning og hjemlighed, som fyret er så berømt for. Efterfølgende er der mulighed for at tage en tur i tårnet eller en lille rundtur i den lokale butik, som bl.a. tilbyder:

  • Lokalt kunsthåndværk
  • Bøger
  • Postkort
  • Smykker
  • Hornvarer
  • Gaveartikler
  • Hjemmelavede delikatesser; marmelade, sirup, kryddersalt og eddike - af lokale råvarer
  • Souvenirs
  • Bolcher


Aktiviteter
Året rundt bydes der  på mange forskellige arrangementer, f.eks. fællesspisninger, foredrag og debataftener, rapelling ned ad tårnet, Bovbjerg-løbet, efterårsmarked, teater, grundlovsdags-arrangement med Danmarks længste grundlovsdagskage og - særligt for børn og deres forældre - er der bl.a. dragedag, pandekagebagning over bål og "Gys og Gru"; et novemberaften-arrangement i mørket med forskelligt indhold.

Kunstudstilling
Hver måned er der en ny kunstudstilling på Bovbjerg Fyr. Fyrets kunstudvalg sørger for en varieret udstilling og har kontakten til de mange kunstnere. Der er som regel mellem 6-8 kunstnere, der udstiller deres værker hver måned. Disse kunstnere er en god blanding mellem amatører og erfarne, som derfor sætter hver deres præg på udstillingen.

Historisk udstilling
På grund af det historiefyldte område omkring Bovbjerg Fyr er der ved fyret lavet et historieværksted; ”Fyrforstand”. Her er de mange historier udstillet, så man kan få et spændende indblik i fyrets omgivelser. Det inkluderer blandt andet historier om stedets kirker, mindesten og kunstnerlivet ved Bovbjerg. Fyrets nutidige egenfortælling findes også her.

Skriv en besked til Bovbjerg Fyr

Sommerhuse nær Bovbjerg Fyr