Oplysninger

Blåbjerg Klitplantage

Sdr. Klintvej 11, 6830 Nørre Nebel
0

Billeder

Blåbjerg Klitplantage

Ved Blåbjerg Klitplantage er naturen i højsædet. Her tilbydes en spændende natur med bakker, hede, plantage og klitter. I plantagen lever der kronvildt, som man somme tider kan være heldig at se. I 1993 startede man plantning af en ny skov, som kommer til at bestå af egebevoksninger. Skoven bliver hele 130 hektar stor. 

Historie

Navnet på plantagen stammer fra det blå bjerg, som er landets højeste klit med dens 64 meter over vandet. Bjerget fungerede i sin tid som sømærke, da det kunne ses fra lang afstand ude på havet. Farven blå kommer ind i navnet, da den på afstand ligner et stort blåt bjerg. Fra bjerget er der en skøn udsigt over store dele af det sydvestlige Jylland. På bjerget er der rejst en sten til minde om Thyge de Thygeson, som arbejdede som kammerherre. Han var fra 1861-1899 leder af Klitvæsenet, og han står derfor solidt placeret på den høje klit til minde og ære for ham.

Faciliteter

Der er anlagt parkeringspladser ved plantagen langs kysten, hvor du nemt kan parkere. Derudover tilbyder Plantagen fine gang-, ride- og cykelstier til de aktive. Ruterne i plantagen er afmærket med farver. Dog er mange af stierne smalle og en smule ujævne, og de kan derfor ikke anbefales til kørestole, barnevogne og de gangbesværede. Derimod er stierne velegnet til mountainbikekørsel. I plantagen findes der også bord/bænkesæt og toilet til fri afbenyttelse. 

Hundeskov

I Blåbjerg klitplantage findes der også en hundeskov. Denne hundeskov er indhegnet, så hundene kan færdes uden bekymring fra ejerne. Skoven tilbyder en dejlig natur og plads til at boltre sig på, både for hunden og dens ejere.

Natur
Hundeskov & agility, Skov & plantage, Cykelrute