Oplysninger

Thyborøn-fæstningen - bunkere fra 2. Verdenskrig

7680 Thyborøn

Billeder

Thyborøn-fæstningen - bunkere fra 2. Verdenskrig

Thyborøn-fæstningen er en række bunkerne placeret ved Danmarks vestkyst, nærmere betegnet ved byen Thyborøn. Denne fæstning er Danmarks største og bestod oprindeligt af 100 betonbunkere, 66 store og 44 små, på et 5 kilometer langt stykke ved kysten, hvor de var placeret meget tæt. Bunkerne blev opført under den tyske besættelse, og blev i sin tid etableret for at beskytte Danmark under 2. Verdens Krig mod angreb fra vest og mod indsejling til Limfjorden. Derfor er disse bunkere ved Thyborøn et levn fra en vigtigt tid i dansk historie, hvor af også mange er velbevarede.

De fleste af disse bunkere er åbne for offentligheden, hvis man har lyst til at tage et kig nærmere på dem. Mange af dem er placeret ved den brede sandstrand, hvor der er let adgang til dem. Andre ligger længere inde ved Thyborøn by. Information om alle disse kan findes på det lokale turistkontor, hvor man kan opsøge meget mere viden. Her kan man også få et overblik over hvilke af bunkerne, der er åbne for besøgende, og hvilke der er blevet forseglede. 

Hvis man er interesseret i endnu mere viden fra denne tid, kan man besøge Kystcenteret. Her kan man se en mandskabsbunker, og se hvordan de levede tilbage i krigen i disse bunkere. Muligheden for at overnatte i bunkerne er der også. Man kan låne udstyr fra Kystcenteret, og ikke langt derfra i Thyborøn Naturrum kan man overnatte i en bunker og derved komme helt tæt på.

Natur
Vandretur, Hotspots