Oplysninger

Thorvaldsens Museum

Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K

Billeder

Thorvaldsens Museum

Thorvaldsens Museum er det eneste sted i Danmark hvor du kan samlet kan se alle billedhuggerens Bertel Thorvaldsens værker. Thorvaldsen varen af Europas mest kendte kunstnere i 1800-tallet og han udførte værker til Paven, Napoleon og mange europæiske kongefamilier. Museet åbnede tilbage i 1848 og var den første offentlige museumsbygning i Danmark. Den specielle bygning blev udelukkende opført for at udstille Thorvaldsens omfattende livsværk af skulpturer og ser i dag ikke meget anderledes ud en da museet åbnede for over 150 år siden. Museet rummer, ud over skulpturerne også Thorvaldsens originale tegninger og skitser. Thorvaldsen var en passioneret samler og havde selv en omfattende samling af malerier og kunstværker som museet ligeledes udstiller. 

Museet er placeret i centrum af København i det gule bygningsværk ved Slotsholmen, som er en af danmarks smukkeste bygninger. En tur igennem bygningen byder på et farveorgie af stærkt farvede vægge, dekorerede lofter og mosaikgulve, alle med Thorvaldsens marmor- og gipsskulpturer som det naturlige centrum. Sæt dig på bænkene i de små rum og nyd stemningen, eller tag et hvil i museets gård, hvor 1800-tallets kunstnere har skabt en fredfyldt ramme omkring Thorvaldsens grav, med deres udsmykninger af murene med planter og blomster fra norden og fra syden. Her kan du læne dig tilbage mellem de malede palmer og laurbærtræer og på en sommerdag drømme dig til Italien, hvor Thorvaldsen levede i 40 år.

På museets tag triumferer sejrsgudinden Victoria med sit firspand og giver udtryk for den berømmelse, som Thorvaldsen opnåede. Skulpturgruppen blev modelleret af Thorvaldsens elev H.W. Bissen efter en skitse af Thorvaldsen og skulpturen blev skænket af kong Christian 8.

Der er gratis adgang til museet hver onsdag. 

Kultur