Tilbage til søgning

Sorte Bakker Strand

Vellingvej 58
6950 Ringkøbing

Sorte Bakker Strand

kategorier: Strand Vandsport Cykelrute Børneaktivitet Vandretur
Udendørs

Sorte Bakker er en fin lille strand, der ligger øst for byen Ringkøbing, nærmere betegnet mellem Velling og Ringkøbing. Området er ikke stort, men på den lille plads findes der alligevel mange utroligt skønne oplevelser. Sorte Bakker består af en lille sandstrand, der grænser ud til Ringkøbing Fjord. Alt dette er omringet af en høj bakke. 

Faciliteter

Området tilbyder bl.a. en nyetableret badebro, som blev indviet i 2014. Dette er nyttigt, hvis man vil bade, da vandstanden i vandet ikke er særlig høj. Denne badebro er i forlængelse af en bro, som strækker sig over det bløde sand. Af denne grund kan man nemt komme helt ned til vandet - også på hjul. 

Surfing

Ved Sorte Bakker ligger Ringkøbing Surfklub. Området er nemlig helt ideelt til netop denne aktivitet. Stedet er især velegnet til wind- og kitesurfing. Ved siden af Surfklubben er der etableret en stor parkeringsplads. Parkeringspladsen og klubben ligger dog i et højere plan end selve stranden, hvorfor der er anlagt en trappe, så det er nemt at færdes fra plan til plan. Der er også en grussti, som for eksempel personer med kørestole og barnevogne kan drage nytte af. I forbindelse med Surfklubben er der toiletter, som kan benyttes. 

Fjordstien

Ved Sorte Bakker er der også anlagt en fjordsti, som går inde fra Ringkøbing by og næsten ud til byen Velling. Den bruges dagligt af løbere, cykellister og fodgængere. Fra stien kan man nyde den smukke udsigt ud over Ringkøbing Fjord. 

Dyreliv og natur

Ved Sorte Bakker er der et rigt dyreliv. Her lever der dyr i sandet, små fisk i vandet og insekter i luften. Klitterne, planterne og de store træer ved Sorte Bakker udgør tilsammen en smuk natur. Dette kombineret med det skønne vand ved Ringkøbing Fjord skaber en enestående naturoplevelse.


Billeder indsendt af Henrik Olesen, Ringkøbing

Sommerhuse nær Sorte Bakker Strand