Oplysninger

Sorte Bakker Strand

Vellingvej 58, 6950 Ringkøbing

Billeder

Sorte Bakker Strand

Sorte Bakker er en fin lille sandstrand, der ligger øst for Ringkøbing. Stranden er ikke stor, men på den lille plads findes der alligevel mange utroligt skønne oplevelser. 

Faciliteter
Området tilbyder bl.a. en badebro. Dette er nyttigt, hvis I vil bade, da vandstanden ved stranden ikke er særlig høj. Denne badebro er i forlængelse af en bro, som strækker sig over det bløde sand. Af denne grund er det nemt komme helt ned til vandet - også på hjul. 

Surfing
Ved Sorte Bakker ligger Ringkøbing Surfklub. Området er nemlig helt ideelt til netop denne aktivitet. Stedet er især velegnet til wind- og kitesurfing. Ved siden af Surfklubben er der etableret en stor parkeringsplads. Parkeringspladsen og klubben ligger dog i et højere plan end selve stranden, hvorfor der er anlagt en trappe, så det er nemt at færdes fra plan til plan. Der er også en grussti, som for eksempel personer med kørestole og barnevogne kan drage nytte af. I forbindelse med Surfklubben er der toiletter, som kan benyttes. 

Fjordstien
Ved Sorte Bakker er der også anlagt en fjordsti, som går inde fra Ringkøbing by og næsten ud til byen Velling. Den bruges dagligt af løbere, cykellister og fodgængere. Fra stien kan man nyde den smukke udsigt ud over Ringkøbing Fjord. 

 

Billeder: Henrik Olesen, Ringkøbing

Natur
Vandsport, Cykelrute, Børneaktivitet, Vandretur