Oplysninger

Sneglehuset

Klitvej 9, 7680 Thyborøn

Billeder

Sneglehuset

Langt ude vestpå, i Thyborøn ligger Sneglehuset. Et meget unikt hus, der er dekoreret med tusindvis af skaller, muslinger og konkylier. Det hele er skabt af en enkelt mand, som i 1949, i en alder af 58 år, begyndte at bygge og dekorere Sneglehuset. Et hus der gennem 25 års arbejde bliver Alfreds livsværk. Et livsværk, som i 2019 fejrer 70 års jubilæum.

Indenfor i huset findes to udstillinger.

MANDALAY
Mandalay er hjertet i Sneglehuset. Det gamle café rummer i dag en udstilling med en stor samling af muslinger, skaller, lokale fiskeres spændende fund fra deres net og en hel del flere mærkværdige ting. Tiden har stået fuldstændig stille, og udstillingen står præcist, som da Alfred Pedersens sønner forlod den i 1993. Kaotisk og betagende.

70 års jubilæums udstilling
I 2019 er det 70 år siden Alfred Pedersen begyndte at bygge sit unikke sneglehus til sin kone Paula. Det markerer vi ved at lave en udstilling omkring historien bag sneglehuset. Fortællingen om en fisker der går i land. Med en udsøgt smag for snegle og sans for detaljen skaber Alfred Pedersen et hus, som stadigvæk den dag i dag står som en perle indenfor dansk folkekunst.

Cafe
Du kan ligesom i Alfreds dage nyde en kop kaffe og kringle serveret på mågestel eller købe en Hansens Is ud af vinduet. 

Sneglebutikken
Du kan finde al verdens snegle og skaller, udstoppede pindsvinefisk, rav og rav-shampoo, postkort og plakater, ferskvandsperler, lækre lakridser, øreringe, halskæder og chokolade (hvis vi ikke har spist det).

 

 

 
Kultur
Specialbutik, Seværdighed, Is- og vaffelboder, Børneaktivitet, Underholdning