Oplysninger

Skallingen

Skallingevej, 6857 Blåvand

Billeder

Skallingen

Området ved Skallingen og Ho plantage tilbyder naturskønne omgivelser i kombination med en masse spændende aktiviteter for hele familien. Stedet tilbyder flere steder overnatninger i naturen, gode steder til at nyde medbragt mad og ikke mindst spændende vandreture i omgivelserne.

 

Skallingen

Mellem byen Blåvand og Øen Fanø finder man en cirka 7 kilometer lang halvø, med et areal på 2000 hektar. Denne halvø ligger mere præcist i det nordlige Vadehav nord for Esbjerg og hedder Skallingen.

Halvøen opstod efter en stormflod tilbage i 1634, og siden dette har den langsomt udviklet sig til det, som den er i dag. Skallingen er nemlig et helt specielt naturfænomen, som i den grad er værd at opleve. I tidens løb er Skallingens natur blevet mere grøn, og på østsiden er der skabt et marsklandskab.


Aktiviteter på Skallingen

Halvøen Skallingen byder på en masse skønne aktiviteter for hele familien i dens smukke natur. Det er oplagt at begive sig ud på en vandretur på grund af den indbydende natur. Der er dog ingen markerede vandreruter, så man må selv begive sig ud på opdagelse.

En oplagt gåtur som kan anbefales kaldes ”Sibirien tur/retur”. Dette er en rundtur på 7 kilometer, hvor der er gode muligheder for at opleve sæler og adskillige fuglearter. Det er også muligt at tage på en vandretur i området med en guide eller en naturvejleder.

Langs kystlinjen på Skallingen er der også gode muligheder for at gå på ravjagt og forhåbentlig finde en klump eller to. Ravet gemmer sig ofte i tangen, som er skyllet op på stranden.

På Skallingen findes der også mange borde og bænke, hvor man kan nyde en medbragt madpakke, i mens man nyder udsigten fra klitterne ud over stranden. Det er vigtigt at være opmærksom på, at hunde ikke er tilladt på Skallingen, heller ikke hvis de er i snor. Denne regel er oprettet for at beskytte det rige fugleliv, der findes på Skallingen.

 

Natur
Skov & plantage, Hotspots, Strand