Tilbage til søgning

Planetstien i Lemvig

Vestergade 44
7620 Lemvig

Planetstien i Lemvig

kategorier: Museum & udstilling Underholdning Vandretur Hotspots
Udendørs

I- og uden for Lemvig, langs Limfjorden går Planetstien. Planetstien åbner en fiktiv dør ind i vores forunderlige solsystem, samtidig med, at man kan vandre i den storslåede vestjyske natur, der i løbet af de 10-12 km viser sig fra meget varierede sider. Man vil dog hele tiden have udsigt over den smukke Limfjord.

Planetstien er en skalamodel af vores solsystem i målestoksforholdet 1:1 mia. I løbet af vandringen, der starter ved solen i hjertet af Lemvig, vil man passere en stribe bronze- og granitskulpturer, der alle er modeller af planeter og andre fænomener i solsystemet, korrekt placeret fra solen. Det vil, foruden at være en herlig gåtur, sætte tanker i gang, om forhold, størrelser og uendeligheden.
På turen vil man betræde samme stier og gennemgå samme landskab, som har inspireret den store og vigtige digter Thøger Larsen, der foruden sin digterkunst var meget optaget og inspireret af stjernehimmelen. 

Det er muligt at gå turen døgnet rundt, og det er ganske gratis. Fra Lemvig Museum arrangeres omvisninger og guidede ture. Der er foruden ansat en museumspædagog, der bl.a. formidler stien for skoler og gymnasier.