Oplysninger

Lydum Mølle

Åvej 31, 6830 Nørre Nebel

Billeder

Lydum Mølle

I hjertet af byen Lydum finder man den gamle vandmølle Lydum Mølle. Vandmøllen har alle dage haft en masse spændende funktioner, men har altid primært været forgænger for strømproduktionen. I dag tilbyder området også mange andre spændende aktiviteter i den skønne omkringliggende natur.

Historie
Den gamle vandmølle har været anvendt i flere hundrede år, men det var først i 1903, at man begyndte at anvende Lydum Mølle til at producere strøm til lokalsamfundet omkring vandmøllen, hvilket man har benyttet sig af lige siden. I starten af industrialiseringsperioden i Danmark blev vandmøllen også anvendt som demonstrationsanlæg for strømproduktion.

Lydum Mølle i dag
I dag er formålet for Lydum Mølle at skabe et oplevelsescenter for lokale og opland såvel som besøgende. Her kan man få et indblik i et jævnstrømsværk og et gammelt elværk. Det vigtigste er, at man kan lære, hvordan noget så simpelt som naturen kan skabe strøm. Derfor kan skoleelever bruge stedet som en slags lejrskole, hvor de på en og samme tid kan få en masse viden om naturens evner til at skabe strøm.

Cykelcampister kan også benytte området som en lejrplads, hvor man kan overnatte i det fri i telt eller i shelters. Der er også mulighed for at bruge området som udgangspunkt for at opleve Lydum Å i en medbragt eller lejet kano.

Kultur
Seværdighed, Hotspots