Oplysninger

Krabbesholm Skov

Krabbesholm Skov, 7800 Skive

Billeder

Krabbesholm Skov

I Skive Kommune ligger Krabbesholm Skov, som byder på en fantastisk og indbydende natur. I skoven kan man både opleve et bakket terræn men også et mere fladt terræn, så der er noget for enhver smag. Skoven består primært af bøgetræer, men den indeholder også andre forskellige sorter. De gamle træer i skoven vokser helt ned til vandet, og der emmer af fred og idyl i området.

Krabbesholm Herregård

Skoven har fået sit navn, fordi man blandt alle træerne finder den gamle herregård, som hedder Krabbesholm. I dag fungerer Krabbesholm som en højskole med 108 elevpladser. Skolen specialiserer sig indenfor arkitektur og design. Krabbesholm er også en interessant bygning, som stammer helt tilbage fra Middelalderen. Senere er bygningen blevet ombygget af Ivan Krappe, hvorfra bygningen også har sit navn. Man kan dog stadig se, at bygningen er opført i gamle mursten og sten fra nedrevne kirker. 

Aktiviteter i skoven

I skoven findes der mange spændende aktiviteter i naturskønne omgivelser. En af disse er trolderuten, hvor man skal følge troldenes fodspor i jorden. Ruten starter fra parkeringspladsen bag havnekiosken. Her er der et skilt til stien, hvor der i jorden er et tydeligt aftryk af en troldefod. I skoven findes der også andre spændende vandreruter, hvor nogle af disse også er i det mere bakkede terræn. På det nærmeste turistbureau i området kan man få en folder omkring stisystemerne i Krabbesholm Skov. 

Natur
Skov & plantage