Tilbage til søgning

Houstrup Strand

Houstrup Strandvej 31
6830 Houstrup

Houstrup Strand

kategorier: Vandretur Hotspots Strand
Udendørs

Fem kilometer vest for byen Nørre Nebel i Vestjylland finder man Houstrup Strand. Dette sted tilbyder en skøn bred, hvid sandstrand og et bølgende hav til badning. De høje klitter omkring stranden sørger for, at der er god læ på stranden. Ved Houstrup Strand kan solen nydes, der kan bades i bølgerne, eller man kan blot gå en lange tur i den smukke natur. Her er der plads til alle aldersgrupper såvel unge som ældre.


Historie

Tilbage i tiden blev Houstrup Strand brugt til noget andet, som er meget langt fra vores hverdag i dag. Under 2. Verdenskrig lå der nemlig en lille baraklejr på omkring 3-4 barakker. Denne baraklejr hed Hjortehuset. Her boede der en del soldater, som havde til opgave at sikre kysten ved Houtrup Strand mod udefrakommende angreb

Stranden i dag

I dag er Houstrop Strand en almindelig badestrand, hvor alle er velkomne. Den ene del af strandener tildelt almindelige badegæster, hvor i mod den anden del af stranden er en officiel nøgenbadestrand, hvor der ofte kommer mange naturister. Disse naturister kommer primært fra Naturistforeningen Lyngboparken, som er en naturistplads ved Henne Strand.  

Sommerhuse nær Houstrup Strand