Oplysninger

Hjerting Strand ved Esbjerg

Strandpromenaden 1, 6710 Esbjerg V

Billeder

Hjerting Strand ved Esbjerg

Lige udenfor Esbjergs storbyliv finder man Hjerting Strand, hvor man kan nyde den smukke udsigt udover Ho bugt og ikke mindst opleve en ro, som man ikke finder i byen. Her er der plads til afslapning og mange timer i det bløde sand. Man kan også nyde den smukke natur på cykel eller i bil, hvor man kan køre en lang tur op langs kysten til byen Hjerting. Byen ligger helt ned til vandet, og der går både vej og stisystemer direkte i området. I den lille badeby finder man også hyggelige og specialiserede butikker.

Stranden
Hjerting Strand er især kendt for sin utrolig lange strandpromenade, som er hele 660 meter lang. Promenaden er bygget op i træ, og her findes der trapper, bænke, ramper og tribuner hele vejen langs stranden. På promenaden findes der også flere udsigtsplatforme, hvor man kan nyde den smukke udsigt ud over vandet.

Langs stranden er der også etableret en pæleskov. Her er der opstillet 37 pæle, hvor der mellem seks af dem er opsat kolbøttestænger, hvor der er fri plads til leg. En anden spændende facilitet befinder sig ude på vandet, hvor der er etableret en havplatform. Platformen kan bruges som et møbel, hvor man kan nyde solens stråler, når der er lavvande. Ved højvande fungerer den som en flydende ø i vandet, hvor man kan hoppe i det brusende vand. Tilmed findes der to beachvolleybaner og en fodboldbane, hvor opstillede pæle, fungerer som mål. Udover alle disse skønne aktiviteter er der også gode muligheder for kitesurfing og i perioden 1. marts – 30. september er det tilladt at sejle med speedbåd og vandski.

Hjerting Strandpark
I forlængelse af strandpromenaden møder man Hjerting Strandpark, hvor man kan bevæge sig ud på en tur ned ad den slyngede vej til havet. Denne tur er ekstraordinær og utrolig smuk om aftenen, fordi at ruten bliver oplyst af hvide kugler langs vejen i mørket. For enden kan man nyde synet af den store skulptur, eller man kan slappe af i de store flydere på de varme solskinsdage.

Natur
Vandretur, Hotspots, Strand