Oplysninger

Forsøgshaven

Bisgårdsvej, 6880 Tarm

Billeder

Forsøgshaven

Tag familien med - der er spændende oplevelser for alle aldre. Friluftsscenen, som er placeret midt i haven, er overdækket og et oplagt mål for madpakke og kaffekurv. Rundt i Forsøgshaven er der etableret en forhindringsbane med 21 forhindringer - udfordrende og sjov, både for motionister, de mere hardcore fitness brugere og for børnene.

I Forsøgshaven er der også aktivitetsområde med sansesti, børnebakke og udendørs musikinstrumenter. Rig mulighed for boldspil og leg på Beach volley /håndboldbane eller på stort græsareal. Rundt i haven er der borde og bænke og en lille halvø med grill og bådebro. Gode parkeringsforhold og toilet.

Forsøgshaven er efter renovering i 2021 designet med biodiversitet for øje. Der er derfor vilde græslande, biglade blomster, sten og kvashegn, samt et vandhul til frøer og insekter. De mange stier rundt i haven fører også havens gæster ind i den lille urørte skov, hvor silhuetter af insekter og videnstavler fortæller om områdets natur.

På turen rundt i haven støder man også på 7 flotte kunstfugle, som er inspireret af fuglene på Skjern Enge og udført af en lokal kunstner. Hver fugl har sit eget lille eventyr, som kan læses via QR kode.

Frivillige fik i 2019 overdraget brugsretten over haven fra Ringkøbing -Skjern Kommune og har herefter stået for renoveringsprojektet, som blev afsluttet i 2021. 

Den daglige drift og vedligehold varetages herefter også af frivillige som håber, at havens gæster vil hjælpe med at passe godt på Forsøgshaven.

Familie
Børneaktivitet, Vandretur, Hotspots