Oplysninger

Danmarks Flymuseum

Lufthavnsvej 1, 6900 Stauning

Billeder

Danmarks Flymuseum

Beliggende i forbindelse med Stauning Lufthavn finder man en vigtig perle i bevarelsen af den danske flyhistorie. Danmarks Flymuseum breder sig over 7600 m2 og byder bl.a. på en unik samling af mere end 50 danske og udenlandske fly fra 1911-1990. Veteranflysamlingen består af blandt andre Spitfire, Meteor, Starfighter samt 11 danskbyggede KZ-fly. 

Flymuseet er et ’flyvende museum’, forstået på den måde, at så mange fly som muligt holdes flyvedygtige. I løbet af sommerhalvåret holdes en række arrangementer, opvisninger mm. hvor flyene vises i luften – dette foregår fra Stauning såvel som i resten af landet. 

Danmarks Flymuseum er drevet af engagerede kræfter, der brænder for at formidle flyhistorien. Der venter et utal af spændende historier i form af forskellige udstillinger – permanente som skiftende. Foruden de velbevarede fly rummer museet mere end 1000 flymodeller, spændende flyhistoriske effekter, en udstilling om nedstyrtede allierede fly og meget mere. Udstillingerne og de mange effekter giver dig et indblik i flyhistorie og ikke mindst flyets udvikling. 

Vi ses på Danmarks største flymuseum!

Kultur
Autentiske oplevelser