Oplysninger

Bagges Dæmning

Baggersvej 4, 6950 Ringkøbing

Billeder

Bagges Dæmning

Bagges Dæmning er en forbindelse mellem Holmsland øst for Ringkøbing Fjord og Holmlandsklit vest for fjorden. Dæmningens formål var i sin tid at dræne sandene for at skabe mere jord til landbruget. En anden væsentlig grund var også at skabe en lettere forbindelse over Ringkøbing Fjord. 

Denne idé stammer fra Søren Hansen Bagge, som i 1844 indsendte en anmodning om tilladelse til at opføre denne dæmning. Dette lykkedes ikke for Søren Hansen Bagge, så sønnen overtog senere for at videreføre projektet. Han fik i 1860 opført en lang dæmning, som dog brød sammen efter en storm, da den kun havde været i brug i cirka et år. Herefter opgav man projektet, og de to huller forblev åbne. Efter at Ringkøbing-Skjern kommune tog projektet op igen i 2016, blev broen, der forener de to åbninger, bygget.

I dag står broerne ved Bagges dæmning til glæde for cyklister og fodgængere, som kan få en særdeles skøn naturoplevelse i dette område. Ved dæmningen er der udsigt over Ringkøbing Fjord, hvor der oftest er kite-surfere på vandet. Turistbyen Søndervig kan ses mod nord, og handelsbyen Ringkøbing kan ses mod sydøst. 


Billeder: Henrik Olesen, Ringkøbing

Natur
Vandsport, Cykelrute, Vandretur