Oplysninger

Vendsyssel Historiske Museum

Museumsgade 3, 9800 Hjørring

Billeder

Vendsyssel Historiske Museum

Vendsyssel Historiske Museum er et landsdelsmuseum med store samlinger fra området omkring Vendsyssel. Museet består af i alt seks museer, og ét arkiv.

På Vendsyssel Historiske Museum kan du komme helt tæt på livet i Vendsyssel. Tag med på en rejse fra de ældste tider og frem til i dag. Bliv udfordret og forundret i museets faste og midlertidige udstillinger og glem ikke at ligge vejen forbi den fantastiske museumshave. 


  • På hovedmuseet i hjertet af det gamle Hjørring, fortæller historierne om livet i den nordlige del af Danmark fra 30.000 år tilbage i tiden, og op til i går. Her finder du en stor oldtidsudstilling, og masser af små spændende særudstillinger.

  • Det Historiske Arkiv indeholder materiale og oplysninger om byens og egnens historie, som er blevet samlet gennem generationer til gavn for alle, som i dag har brug for historiske oplysninger.

  • På Hirtshals Museum får du fortællingen om Fibigers fantastiske havnebyggeri i 1900-tallets første årtier og byens identitet.

  • Besøg også Bunkermuseet i Hirtshals, som er Danmarks eneste udgravede, komplette tyske forsvarsanlæg fra 2. verdenskrig, som er åben for publikum. Museet består af 54 udgravede bunkere samt mange kanon-, morter- og maskingeværstillinger.

  • Landskabs- og landbrugsmuseet i Mosbjerg omfatter to statsejede landbrugsejendomme, Bjørnager og Højen, som ligger i et smukt og storslået landskab med høje bakker og dybe slugter.

  • Strandfogedgården ligger i en enestående natur tæt ved Rubjerg gamle kirkegård og få kilometer syd for Rubjerg Knude. Denne afdeling fortæller i en helt ny udstilling om Rubjerg Knudes kultur- og naturhistorie.

  • Tornby Skudehandel ved det gamle skudehandlerpakhus på Tornby Strand finder du en plancheudstilling, hvor der fortælles om skudehandel og om bjergningsvirksomhed ved kysten.


Kultur