Oplysninger

Varde Å

Torvegade 16, 6800 Varde

Billeder

Varde Å

Hvis du er interesseret i en skøn naturoplevelse, skal du besøge Varde Å, der dannes ved sammenløbet mellem Grinsted- og Ansager Å og munder ud nord for Esbjerg ved Ho Bugt. Området byder på ro, spændende natur og et rigt dyre- og fugleliv, hvor du kan nyde lange gåture eller prøve kræfter med kanosejlads eller lystfiskeri. 

Kanotur
Lej en kano, og lad dig føre igennem marker og enge, hvor lystfiskere prøver lykken fra kanten, ro igennem Varde by og også forbi Nordholm Gods og Sig Fiskeri, der er et af Danmarks største dambrug. Kanosejlads er både sjovt og udfordrende og en oplagt aktivitet at lave sammen med familie og venner. Hvis det lyder som noget for dig, kan du hos BTG Kanoudlejning, der ligger tæt ved åen i Vardes udkant, leje solide kanoer til en god pris. 

Lystfiskeri
Lystfiskere fra både ind- og udland lægger hvert år vejen forbi Varde Å, fordi åen byder på mange forskellige fiskearter. Åen er blandt andet beboet af bækørred, gedder og stallinger, og de seneste par år er bestanden af laks og havørred også steget, hvilket bare har gjort åen endnu mere attraktiv for fiskeentusiaster. Du behøver dog ikke være entusiast for at kaste snøren ud. For de fleste vil det være en nærmest meditativ oplevelse at sætte sig ved bredden og fordybe sig i at kaste ud og hive ind i et par timer, og så er det bare en ekstra bonus, hvis der kommer en fisk med op.

Spændende dyreliv og mulighed for gode gåture
Varde Å er af EU blevet udpeget til et vigtigt habitatområde for blandt andet flodperlemuslingen og snæblen. Det er ikke kun antallet af arter i vandet, der gør Varde Å til et interessant område. Fuglelivet omkring Varde Å er også spændende, og områdets mange stier, broer og udkigstårne gør det til en fornøjelse at være fugleinteresseret i de skønne omgivelser omkring åen. De mange stier gør også området velegnet til lange gåture.

Ved Varde har du både mulighed for at få en stor naturoplevelse i eget selskab eller invitere familie og venner med på lange gåture eller en hyggelig dag på vandet. Her er højt til loftet og rart at være, og det gør Varde Å til et dejligt udflugtsmål.

Natur
Fiskeri, Hotspots, Autentiske oplevelser