Oplysninger

Værktøjsmuseet Høvlehuset

Gl. Mælkevej 62 A, 6857 Blåvand

Billeder

Værktøjsmuseet Høvlehuset

Tæt på Vesterhavet og ikke langt fra Blåvand finder du en hvid stråtækt gård med blåmalede døre og vinduer, som danner den idylliske ramme for Værktøjsmuseet Høvlehuset.

Museet giver dig muligheden for at gå på opdagelse i en historisk samling af landhåndværktøj og -ffekter fra ca. år 1700 - 1950.

Et besøg værd – også for børn
Selv hvis du ikke er den største værktøjsentusiast, er museet et besøg værd. Du vil blive taget tilbage i tiden til dengang, hvor man satte en ære i at skabe ting med hænderne, og du vil blive mindet om gamle erhverv, der er ved at gå i glemmebogen.

Foruden tømrere, snedkere og karetmagere er der blandt andet også bødkere, træsko- og skomagere, sadelmagere, skibstømrer og bogbindere. 

Det er fascinerende, hvad håndværkere tilbage i tiden har kunnet fremstille uden hjælp fra avancerede elektroniske maskiner.

Hvis du vil have det fulde udbytte af besøget, skal du vælge en guidet tur på museet.

Skæring af nøgler, gravering af skilte og slibning af køkkenknive
Høvlehuset er ikke kun et historisk tilbageblik og en fryd for øjet.

Der er også mulighed for at få lavet nøgler til forskellige ting, blandt andet til alm. låse til døre, campingvogne og veteranbiler. Der er også mulighed for at få fremstillet skilte graveret til postkassen, døre og til hunden samt få slebet de dovne køkkenknive. 

 

Kultur
Museum & udstilling