Oplysninger

Thyborøn

Bredgade, 7680 Thyborøn

Billeder

Thyborøn

For enden af Harboøre Tange placerer Thyborøn sig med det vilde Vesterhav mod vest og den rolige Limfjord mod øst. Med sin spændende natur, lækre badestrande, interessante butikker og gode spisesteder er Thyborøn med andre ord en af Danmarks helt særlige perler.

I byen kan du gå på opdagelse i de mange interessante butikker, der byder på alt fra dame- og herremode til interiør og skønne dufte. Hvis kaffetørsten eller sulten melder sig, er der også rig mulighed for at få stillet begge dele på en af Thyborøns hyggelige spisesteder og caféer. Er vejret til det, er det også oplagt at lægge sig godt tilrette på en af de mange gode badestrande i Thyborøn. Skulle vejret ikke være til det, er en lang gåtur på stranden eller ved havnen altid dejligt.

Det er dog ikke kun fristende butikker og nogle af Danmarks allerbedste badestrande, du finder i Thyborøn. Den vestjyske perle er også et besøg værd for sine mange spændende attraktioner. Besøg eksempelvis Jyllandsakvariet, Kystcentret og Sea War Museum Jutland. Sidstnævnte udstiller affekter fra Jyllandsslaget, der fandt sted i 1916, og var det største søslag i verdenshistorien. Byens mindepark er med sine mange granitsten og figurer ligeledes et symbol på alle de skibe og mennesker, der mistede livet under dette slag.

Den første lørdag i august afholdes hvert år den traditionsrige begivenhed Fiskedag i Thyborøn.  Her har du rig mulighed for at smage på friske fisk og skønne delikatesser, mens du nyder stemningen og den gode musik.

Er du også fristet af denne perle af en by, skal du vide, at Thyborøn er nem at komme til – både fra land og vand. Hvis du kommer sejlende, kan du forberede dig på rigtig gode gæstefaciliteter i den inderste del af Thyborøn Havn som varetages af Turistforeningen. 

Oplevelser
Autentiske oplevelser