Tilbage til søgning

Store Dyrehave

Kongevejen
3400 Hillerød

Store Dyrehave

kategorier: Skov & plantage
Indendørs Udendørs

Store Dyrehave er en 1230 hektar stor skov domineret af bøg og rødgran. Skoven er ideel til frisk luft og motion. Her er flere vandre- og motionsstier i varierende længde, en rute til orienteringsløb med 80 poster, en mountainbikerute og meget andet.

Vil I gerne nyde skoven uden at få pulsen op, findes her picnicplads med borde og bænke, hvor I kan nyde den medbragte mad. Det er også muligt at grille og tilberede medbragt mad ved de forskellige grill- og bålpladser. Skulle I have lyst til at tilbringe natten i den smukke natur, er det muligt at slå telt op på lejrpladsen ved Rågårdshus (I skal dog booke inden) eller på lejrpladsen ved Odderdam.   

Der er flere forskellige seværdigheder i Store Dyrehave. Besøg for eksempel Fantasiens ø, hvor Frederik VII byggede et lille palæ til ham og grevinde Danner. Palæet står desværre ikke i dag, men det er stadig muligt at se en gavl i kampesten. En anden hyggelig seværdighed er Karens Bøg, som er en lille gruppe af gamle og krogede bøgetræer, der nærmest danner en hule.