Oplysninger

Stauning Havn

Strandvejen, 6900 Stauning

Billeder

Stauning Havn

Stauning Havn er beliggende i det naturskønne Vestjylland. Den er placeret på Ringkøbing Fjords østlige side. Her er der en hyggelig stemning, som der blandt andet dannes af små huse samt en skøn restaurant. Havnen bliver hovedsageligt brugt af lystfiskere og til lystsejlads. Havnen har det Blå Flag, hvilket vil sige, at miljøet, sikkerheden og vandkvaliteten er i orden. 

Fiskeri og sejlads i Stauning Havn
Stauning Havn bliver primært brugt til sejlads, men der er også mulighed for at fiske. I havnen er sejlrenden omkring 3 kilometer lang, og vanddybden er cirka 120 centimeter. I havnen er der 250 havnepladser. 

Som sagt, er der også gode fiskerimuligheder i Stauning Havn. Der kan hovedsageligt fanges aborrer og skaller, og de er der i massevis. Fiskene fanges bedst med orm på krogen. Dette sted anbefales også til børn, da man kan køre helt ned til fiskepladserne, og fordi der er stor chance for en god fangst. Man kan fiske mange steder ved havnen, men visse steder er det ikke tilladt, hvilket er vigtigt at være opmærksom på. 

Faciliteter ved Stauning Havn
Omgivelserne ved Stauning Havn er helt ideelle for en god fisketur og ikke mindst, når man er på sejllads. Der tilbydes faciliteter, så som:

  • Offentlige toiletter og bad
  • Et veludstyret køkken
  • Autocamperplads
  • Vaskeri
  • Legeplads
  • El

Restaurant Stauning Havn
Stauning Havn er også kendt for deres skønne spisested ”Restaurant Stauning Havn”. Her serveres der skønne retter for gæsterne. Fokusset er her på lokale råvarer fra det vestjyske, så man er garanteret en god madoplevelse.

Natur