Oplysninger

Sønderho Gamle Fuglekøje

Landevejen 105, 6720 Fanø

Billeder

Sønderho Gamle Fuglekøje

Denne fuglekøje blev anlagt tilbage i 1866 og er så vedligeholdt, at den bestemt er et besøg værd. Foreningen Bevarelse af Sønderho gamle Fuglekøje har nemlig istandsat fuglekøjen, så man nemt kan se, hvordan fangstteknikken blev anvendt. Den er indrettet med en dam, piber, net og ruser, og man får derfor et fantastisk indblik i, hvordan fuglekøjerne engang blev anvendt. 

Udover at få et spændende indblik i metoden er omgivelserne alene også et besøg værd. Her er naturen nemlig i højsædet, og man kan opleve spændende blomster, buske og træer. Der findes også et udsigtstårn med en smuk udsigt over Vadehavet.

På Fanø findes der fire forskellige Fuglekøjer. De første Fuglekøjer på Fanø blev etableret tilbage i midten af 1800-tallet. Man brugte dengang Fuglekøjerne til at indfange vildænder og trækfugle ved hjælp af tamme lokkeænder, og herefter blev de aflivet af en fangemester. I dag er det ikke længere tilladt at indfange og aflive disse fugle på grund af en lov vedtaget i Folketinget tilbage i 1931 i forbindelse med fredning i området. I dag bruges en enkelt af fuglekøjerne på Fanø i forbindelse med ringmærkning af fugle. Fælles for Fanøs fuglekøjer er, at de alle er placeret i naturskønne områder.

Natur
Skov & plantage, Hotspots