Oplysninger

Lyngvig Fyr

Holmsland Klitvej 109, 6960 Hvide Sande
Book online

Billeder

Lyngvig Fyr

Med sit kæmpe øje har Lyngvig Fyr set meget. Fra fyret selv blev bygget efter en katastrofal stranding, til de store skibe der brugte fyret til at sejle sikkert gennem det usikre hav. Fyret har set byer opstå og fabrikker og huse komme til. Det har set, hvordan gårde blev bygget, og hvordan andre blev forladt. Mens fyrets øje blev tvunget i, fløj tyske og engelske fly forbi, og da øjet igen måtte se, så det bunkerne langs stranden. Når fyret i dag kigger ud, ser det turister ved Vesterhavet, der bader i havet, mens stranden og sandet nu ikke længere bruges til bunkere men til at bygge sandslotte på. 

Følg fyrmesterens fodspor, der har slidt mærker i den snoede trappe op i fyrtårnet, og oplev selv fyrets fantastiske udsigt over hav og fjord. 

Oplevelser for alle
Området omkring Lyngvig Fyr byder på oplevelser for alle. Udover at I kan nyde den spektakulære udsigt over hav, fjord og landskab, er der også gode parkeringsforhold og mulighed for at gå en tur på stranden eller i klitterne. I kan også kigge forbi den gamle fyrmesterbolig og opleve udstillingerne, sætte jer i caféen eller udforske butikken, der bugner med et stort udvalg af sjove retrovarer, nostalgisk brugskunst og flotte gamle møbler. Udenfor finder I hængekøjer, offentlige toiletter, borde og bænke samt en stor naturlegeplads.

Der bliver i løbet af året arrangeret forskellige events med musik, modeshow, kunst og andre oplevelser. Se datoer for dette på www.levendehistorie.dk

Der er gratis adgang i butik, cafe og udstilling. Det er kun, hvis der ønskes adgang til fyrtårnet, at der skal betales entré. Husk at børn op til 18 år har gratis adgang.

Der er kørestolsadgang til fyrmesterboligen med café og butik samt belægning på gårdspladsen, ligesom der forefindes adgang til handicaptoilet.

Levende Historie
Lyngvig Fyr er en del af Ringkøbing-Skjern Museum, hvor I kan opleve historien lige der, hvor den foregik. Museet består af en række autentiske bygninger, der alle fortæller hver sin spændende historie om det liv ,der er levet her, og om hvordan mennesker og landskab har præget det.

På Ringkøbing-Skjern Museum er historien ikke bare udstillet i montre. Her kan I opleve den LEVENDE HISTORIE med alle sanser - gennem levendegørelse, guidede ture, børneaktiviteter og rundvisninger. Med et ugekort eller årskort er der rabat, når I besøger flere besøgssteder. Ugekortet kan købes på museets besøgssteder. Børn og unge op til 18 år har gratis adgang ifølge med en voksen.

Kultur
Museum & udstilling, Seværdighed