Oplysninger

KØS Museum for kunst i det offentlige rum – Køge

Nørregade 29,, 4600 Køge

Billeder

KØS Museum for kunst i det offentlige rum – Køge

KØS er Danmarks og et af verdens eneste museer for kunst i det offentlige rum. Museet beskæftiger sig med udstillinger, forskning og formidling af de helt særlige udfordringer og muligheder som kunsten møder i det offentlige rum. Museets samling består af 18.000 skitser, modeller og forløb af forarbejder til kunst i det offentlige rum, som vidner om de spændende og udfordrende processer, der knytter sig til at skabe kunst i det offentlige rum. 

KØS' udstillinger baseres typisk på ny viden fra museets store forskningsprojekter. I udstillingerne indgår typisk empiri og dokumentation formidlet med fx film, fotografier og interviews omkring det offentlige rum og måden kunsten fungerer på her. KØS står også ofte bag udstillinger i det offentlige som opleves ved at gå på en kunstrute eller ved besøg i fx. kirke og hospitaler.

Et besøg på museet giver også mulighed for at besøge KØS Shop, som har et meget stærkt fokus på kunst i det offentlige rum, men som også har et stort udvalg af kvalitetsprodukter inden for indretning, design og mode I KØS Café kan museets gæster nyde et veltilberedt måltid eller en kop kaffe med udsigt til museets nye kunstneriske forplads.
Kultur