Oplysninger

Jægersborgs Dyrehave

Jægersborg Dyrehave, 2930 Klampenborg

Billeder

Jægersborgs Dyrehave

Jægersborg Dyrehave er ét af landets mest besøgte naturområder. Haven er ca. 10 km2 stor og ligger ud til Øresundskysten. Dyrehaven har stået stort set uberørt i 350 år og er på UNESCOs verdensarvsliste. I haven finder I både tunneldale, store sletter, ældgamle egetræer og meget andet spændende natur.

Jægersborgs Dyrehave er hjem for ca. 2000 krondyr, dådyr og sikaer.  Den er også rig på både fugle, insekter og mange andre dyr. På Eremitagesletten ligger for eksempel Iglehullet, hvor der lever lægeigler. Haven har et rigtig godt stisystem, så der er rig mulighed for at komme rundt og se på dyrelivet. Flere af stierne er asfalterede og derfor egnede for gangbesværede og kørestolsbrugere.

Der er masser af ting at se og lave i Jægersborgs Dyrehave. Book for eksempel en rundvisning i Eremitageslottet – den kongelige families jagtslot. Eller tag ned i Ulvedalen og se den prægtige Ulvedalseg, som er over 800 år gammel. I kan også tage på en tur rundt i dyrehaven i hestevogn. Og så kan vi selvfølgelig ikke undlade at nævne Bakken – verdens ældste forlystelsespark. 

 

Billeder: Visit Denmark/Kim Wyon

Natur
Skov & plantage