Tilbage til søgning

Hanklit

Hanklitvej
7900 Nykøbing Mors

Hanklit

kategorier: Seværdighed Hotspots
Udendørs

På den nordlige del af øen Mors findes en række enorme molerskrænter, som strækker sig ud over vandet langs kystlinjen. Den mest kendte af disse molerformationer er den 61 meter høje Hanklit. Disse klitter er en vigtig del af Danmarks enestående natur, og derfor strømmer der tusindvis af turister fra hele verdenen for at se den imponerende Hanklit.

Derudover er historien i Hanklit også enestående og går mere end 55 millioner år tilbage, der findes blandt andet mørke bånd af vulkansk aske, som viser en spændende naturhistorie, som øen Mors har været igennem. Stedet er også hjemsted for en masse fund fra den tid, så som velbevarede, forstende dyr og planter. En del af disse fund kan opleves på Molermuseet, som ligger i nærheden af Hanklit. Fundene foretages af professionelle, og det er vigtig at være opmærksom på, at det ikke er tilladt at grave efter fund i klinten selv.

Molerforekomsterne er meget nytterige materialer, som bruges til højisolerings- og brandsikringsmateriale og kattegrus. Disse varer eksporteres til alle verdensdele, og på den måde gør de unikke klitter også nytte.