Tilbage til søgning

Gåsetårnet

kategorier: Seværdighed
Indendørs Udendørs

Gåsetårnet er Vordingborgs varetegn, som er en del af det gamle Vordingborg Slot. Varetegnet har en højde på 26 meter, og er blevet bygget omkring 1362 af Kong Valdemar Atterdag. Gåsetårnet står som det eneste tilbage af den engang mægtige borg. Hele 9 tårne på samme størrelse med Gåsetårnet stod oprejst dengang borgen var Valdemar Atterdags hjem. Guldgåsen på toppen af tårnet er ikke den oprindelige. Den blev nemlig stjålet af den danske kong Erik af Pommern da han stak af fra Danmark. Den nuværende guldgås er fra 1871 hvor den 100 år blev forgyldt med to kilo guld. 

Vordingborg Slot og borg gik i forfald da magtens centrum flyttede fra Vordingborg til København. Dengang var man ikke interesseret i at bevare bygninger og kultur for eftertiden. Den eneste grund til at det 650 år gamle gåsetårn stadig står der i dag, er fordi det blev brugt som fængsel. Det er muligt, at komme op i tårnet, hvor du kan opleve den fantastiske udsigt. 

Afslut din tur på borgen med et lækkert måltid hos Café Borgen, som ligger smukt placeret i et renoveret bindingsværkshus med udsigt til gåsetårnet. Skriv en besked til Gåsetårnet

Sommerhuse nær Gåsetårnet