Oplysninger

Den Frie Udstillingsbygning

Oslo Plads 1, 2100 København Ø

Billeder

Den Frie Udstillingsbygning

Den Frie Udstillingsbygning er Kunstnernes Hus og har det som sin fornemste opgave at vise udstillinger med rod i bygningens kollektive tradition. Her er særligt fokus på samtidskunstneriske fællesskaber, kunstnersammenslutninger samt eksperimenterende grupperinger og netværk.

'Den Frie' er bygget og ejet af kunstnere med det grundlæggende formål at præsentere publikum for det sidste nye inden for samtidskunsten. Her præsenteres et interessant og varieret udstillingsprogram bestående af ca. 10 udstillinger årligt med både danske 
og udenlandske kunstnere, der
 alle forholder sig til tidens aktuelle emner. Huset er
 en platform for den levende kunst og ny kunstproduktion med deltagelse af mange kunstnere og tæt dialog kunsten, kunstneren og publikum imellem.

Den Frie Udstillingsbygning har til huse i et af Københavns mest bemærkelsesværdige, arkitektoniske bygningsværker tegnet af J. F. Willumsen i 1898. Bygningens frontrelief forestiller Pegasus med en yngling på ryggen – et symbol på at her vises den frie kunst. Mantraet var dengang, som 
i dag, at Den Frie er ”vanvittigt optaget af sin samtid”.

Skulle sulten melde sig kan du lægge vejen forbi Polykrom som er Den Frie Udstillingsbygnings café. Her står menuen på god mad med inspiration i japanske og italienske køkken. 

Kultur