De 10 bedste strande i Danmark

Den danske kyst strækker sig om både ø- og fastland, så uanset hvor man befinder sig, er der aldrig alt for langt til sol og varme dage i sandet. Danmark har nemlig nogle af Europas bedste badestrande, og når vejret er til det, er der ikke meget, der slår en dag i de blå bølger. 

Oplev Danmark fra sin bedste side - vi har samlet den ultimative guide over de 10 bedste strande i Danmark.

 

10. Hestehovedet Strand

På Hestehovedet Strand ved Nakskov finder du én af Danmarks længste badebroer midt i fjorden. Her er der mulighed for en dukkert på en børnevenlig badestrand med kort afstand til campingplads, restauranter og kiosker. Hestehovedet Strand er et hotspot for wind- og kitesurferer, da vinden løber gunstigt gennem fjorden hele året.

Ikke langt fra stranden kan man opleve Dodekalitten ved Smålandsfarvandet. Kunstprojektet består af en række stenstøtter på op til 7 meters højde med udsigt over Smålandshavet under.

 

9. Gudmindrup Strand

Den børnevenlig perle i Sejrøbugten, Gudmindrup Strand, kan prale af sine bølgende hvide klitter og en lav vandkant, som gør den særdeles oplagt til børnefamilier. Stranden kan tilgås via ramper for kørestolsbrugere og er indrettet med moderne faciliteter og livreddertårn.

Den smukke strand får tusindvis af badende gæster hvert år, og besøgende kan se frem til fint hvidt sand og rent badevand.

 

 

8. Bisnap Strand

I de 6 kilometer der strækker sig mellem Hou og Bisnap, ligger den børnevenlige Bisnap Strand. Små laguner og småøer spreder sig langs strandkanten, og den lave vandstand fortsætter langt ud, så selv de helt små kan være med. Stranden kan tilgås via rampe for kørestolsbrugere.

Parkeringspladsen ligger i kort gåafstand, og gæster kan også gøre brug af en nærliggende kiosk og toiletfaciliteter. De gunstige vindforhold gør også stranden velegnet til windsurfing.

 

7. Henne Strand

Afskærmet af hvide klitter og skov er Henne Strand det perfekte valg for familier på ferie i Vestjylland. Stranden kan kvittere med et stort sandområde, hvor der er gode muligheder for alt fra beachvolley til solbadning.

Henne by nås til fods på et par minutter, og fra vandbred til centrum behøves kun nogle klipklapper og en solhat. Har man planer om et forlænget ophold, er der rig mulighed for overnatning i ét af de mange sommerhusområder, resorter og campingpladser fordelt rundt i byen. I højsæsonen er stranden bemandet af livreddere.

 

6. Saltum Strand

Saltum Strand hører til blandt eliten af badestrande i Europa. Her er der høje, hvide klitter, store sandområder, rent badevand og fint sand. Den omkringliggende natur bugner af frodige skov- og plantageområder tæt ved Blokhus.

Tag familien med til en dag med masser af solbadning, beachvolley og afslapning på Saltum Strand.

  

 

5. Kandestederne

Ved Kandestederne Strand er der plads til ro i dansk idyl. De smukke sandhjælme lægger sig som et stort grønt tæppe over de hvide klitter og danner en enestående ramme om kysten. De lune gryder mellem klitrækkerne giver fantastisk ly for vinden, hvad end man er på jagt efter solbadning eller en hyggelig picnic.

Vil man hellere plaske i bølgerne har stranden flere kilometer af blødt sand, hvor man kan slå parasollen op.

 

4. Dueodde Strand

Tag til Dueodde strand og oplev Bornholms mest berømte sandstrand. Det ikoniske kridhvide sand er blevet malet ultrafint af øens naturlige forhold og har givet den titlen som en af Europas absolut bedste badestrande.

Stranden snor sig langs begge sider af den bornholmske sydspids, og den lave vandstand fortsætter hele vejen, hvilket er perfekt til børnefamilier, der gerne vil længere ud. Ikke langt derfra finder man også Dueodde Fyrtårn, der med sin smukke udsigt over kysten er et besøg værd hele året.

 

 

3. Blokhus Strand

Som en af Danmarks bedste strande, er det ikke underligt at Blokhus Strand er favoritdestination hos mange familier om sommeren. I ly af de høje hjælmklædte klittopppe kan besøgende slappe af i solen, soppe langs bredden eller ose i det rene Vesterhav.

Blokhus by ligger i kort gåafstand og kan tilbyde et hav af shoppingmuligheder og restauranter.

 

2. Blåvand Strand

Tæt ved Blåvands Huk ligger en af Nordeuropas bedste badestrande, der hvert år er vært for tusindvis af familier på udkig efter en dukkert i den jyske vestkyst. Strandene er også kendt for de ikoniske bunkere, der i 1995 blev udstyret med muldyrhoveder og haler af jern ved mærkedagen for krigens slutning i Danmark.

Blåvands Huk når næsten helt ud til vandkanten, og derfor skal man ikke gå længe efter en is i byen. Her er der også et væld af shoppingmuligheder, oplevelser og restauranter.

 

1. Søndervig Strand

Skal sommerferien tilbringes ved den danske kyst, er der intet bedre sted end de hvide sandstrande i Søndervig. Med de stejle klitrækker der afskærmer for vindsus og holder på varmen, er der budt op til lune sommerdage i den friske vesterhavsluft.

Her er der rigeligt med plads til sandslotte, solbadning og vandreture i smuk natur. Glem ikke at tage et smut forbi Søndervig by og oplev en badeby med det bedste Vestjylland kan tilbyde.

Læs også