Oplysninger

Veteranjernbanen

Ny Havnevej 3, 9550 Mariager

Billeder

Veteranjernbanen

MHVJ - Mariager – Handest Veteranjernbane
I snart 50 år har det kørt veterantog mellem Mariager og Handest. Veteranbanen åbnede i 1970, fire år efter, privatbanen Mariager-Faarup-Viborg Jernbane indstillede driften.

Glæd dig til en jernbanerejse gennem noget af det smukkeste Danmark, langs fjord, gennem bøgeskov, bølgende bakker, ådale, hede og ren købsstadsidyl i Mariager. – En tur, hvor du får sjælen med dig. – Tag blot madkurven og kaffen med og nyd den i toget. Her smager det garanteret dobbelt så godt.

Lokomotiverne og vognene
Stig ombord i veterantoget trukket af et af de flotte lokomotiver, og du er straks tilbage til starten og midten af 1900-tallet, hvor køretøjerne blev produceret. Damplokomotiverne Horsens Vestbaner nr.  3 (fra 1928) og Vemb-Lemvig-Thyborøn Jernbane nr. 7 (fra 1909) og det flotte røde diesellokomotiv MHVJ 5 (fra 1953) fortæller hver deres unikke historie, og lader dig på egen hånd opleve, hvordan det var at køre i tog for mange, mange år siden; ”dengang farfar var ung”. Personvognene, som er koblet til lokomotiverne, stammer fra årene 1898 til 1934.

Strækningen og Handest Station
Tag veterantoget fra Mariager til hhv. True og Handest (tur/retur) for blot 70/120 kr. for voksne og halv pris for børn. Cykler, barnevogne og hunde kan medtages gratis.

Veterantogsturen kan også kombineres med en tur ombord på turbåden Svanen, der sejler fra både Hobro og Mariager Havn og som indgår i Trekantruten (tog, bus & båd). Trekantruten byder på en fantastisk naturoplevelse på Danmarks smukkeste fjord og på en af landets smukkeste veteranbaner.   

Handest Station i sig selv er også noget ganske særligt og indgår i ”Projekt Stationen – Unikt kulturarvsmødested”. Projektets formål er at bevare stationen som en tids- og funktionstypisk dansk privatbanestation og bibeholde det autentiske indtryk fra 1930`erne, både indvendigt og udvendigt. Som et led i projektrealiseringen blev stationen i september 2016 fredet af Slots- og Kulturstyrelsen. I Handest kan du opleve et originalt stationskontor og miljø fra den gang, kongen hed Christian den 10 og landets statsminisker hed Stauning.

Café Jernbanekiosken
Den hyggelige og velindrettede Café Jernbanekiosken finder du i pakhuset på Handest Station. Her kan du nyde din medbragte mad og lade dig forkæle med kolde drikkevarer, en god kop kaffe eller te samt lækker kage og konfekture.  – Og børnene kan køre en tur med den røde skinnebus på modeljernbanen.

Lej en jernbanevogn – eller et helt særtog!
Når du planlægger din næste fest eller sammenkomst, så inviter familie, venner eller kollegaer ud på skinnerne i den smukke natur på den 17 km lange strækning mellem Mariager og Handest. Du kan f.eks. leje din helt egen personvogn (med indtil 40 pladser), der bliver er koblet på et af de ordinære veterantog, eller du kan leje dit helt eget særtog med indtil 200 pladser. Vi kører, når det passer dig!

Om du lejer en vogn eller et helt tog; én ting er sikkert – dit arrangement bliver en succes, som dine gæster vil huske.   

Oplevelser
Museum & udstilling, Seværdighed, Børneaktivitet