Oplysninger

Mad og drikke på Esrum Kloster & Møllegård -Smag på Nordsjælland Netværk

Klostergade 11,, 3230 Græsted

Billeder

Mad og drikke på Esrum Kloster & Møllegård -Smag på Nordsjælland Netværk

Maden er en stor del af Esrum Kloster og Møllegårds formidling. Ligesom munkene er stedet optaget af lokalproduktion og bæredygtighed, hvilket kan mærkes ved elementerne i caféens måltider, ved markederne og områdets mange mad-events samt klosterkælderens store udbud af varer. 

Læg vejen forbi Møllecaféen, som serverer gode måltider efter sæsonens råvarer. Caféens valg af retter og råvarer er inspireret af middelalderens madtraditioner og kokkene anvender naturligvis urter fra klosterhaven ligesom det også tilstræbes at flest mulige råvarer er økologiske. Her er både mulighed for at sidde inde i hyggelige omgivelser i den gamle Møllegård og udenfor i den grønne caféhave. 

I den hvælvede klosterkælder er der også mulighed for at slå sig ned og få stillet sulten eller tørsten. Klosterkælderen byder på kaffe, the, kakao, most samt tre slags nytappet klosterøl på fad.  Du kan også gå ombord i de mange lækre varer, kælderen har på hylderne, hvor du finder et bredt udvalg af Esrums egne klosterprodukter som øl, brændevin, honning, middelaldersennep og lækre varer hentet hjem fra franske klostre. Her findes også middelalderinspirerede non-food-varer som træfade, lammeskind, sværd, uldsokker, et stort udvalg af bøger og meget meget mere. 

 
Oplevelser