Tilbage til søgning
6214.85 km

The Tall Ships Races - d. 18. - 21. juli 2018

6700 Esbjerg

The Tall Ships Races - d. 18. - 21. juli 2018

Europas største maritime gratis familiebegivenhed gæster Esbjerg i uge 29. En flåde af klassiske sejlskibe anløber Esbjerg Havn, og på kajen lægges der op til fest, når by og havn ved samme lejlighed fejrer 150 års jubilæum.

The Tall Ships Races 2018 begynder officielt i Sunderland, England den 11. juli 2018. Derefter sejler skibene til Esbjerg. Når flåden ankommer til Esbjerg seneste den 18. juli er havn og by klar til en kæmpe maritim fest, som led i fejringen af havnen og byens 150 års jubilæum.

The Tall Ships Races er en kapsejlads for traditionelle skibe, og mens de er i havn, er der rig mulighed for at opleve de flotte og interessante skibe fra kajkanten. Mange af skibene inviterer også ombord til åbent skib på udvalgte tidspunkter i løbet af dagene.

Under The Tall Ships Races vil der være masser af underholdning for små og store. Især den festlige crew parade, hvor besætningerne går gennem byen er et tilløbsstykke. Fredag aften byder på et spektakulært fyrværkeri, hvor de flotte skibe fungerer som en flot baggrund.

En stor del af Esbjerg Havn er normalt lukket for offentligheden, men i anledningen af The Tall Ships Races kan man komme helt tæt på nogle af havnebassinerne.

Skibe fra 13 nationer
Allerede nu er 56 skibe tilmeldt begivenheden i Esbjerg. Der vil være mulighed for at opleve skibe fra 13 nationer, og nogle af fartøjerne er veritable kendisser i den maritime verden. Det gælder bl.a. verdens største skoleskib STS Sedov, som har meldt sin ankomst. Fra Rusland kommer også tre andre klasse A skibe, nemlig Shtandart, Mir og Kruzensthern. Shtandart og Atyla fra Spanien ligner noget, som kunne være taget ud af filmen Pirates of the Carribean, mens de flotte norske skuder Sørlandet, Staatsraad Lehmkuhl og Christian Radich imponerer med elegante linjer. Fra Danmark kommer Georg Stage og Loa. Der er også flere flådeskibe, bl.a. Tarangini fra Indien.

Jubilæumsår
Det er fjerde gang, at Esbjerg er værtshavn for The Tall Ships Races. I både 1993, 2001 og 2014 besøgte kapsejladsen Danmarks vestlige havneby, og i år sker det i en særlig festlig anledning. I 2018 er det 150 år siden, at den danske regering besluttede at anlægge en havn ved Esbjerg. Siden da har havn og by gennemgået en enorm udvikling. Havnen var tiltænkt en rolle som eksporthavn, men har også været Danmarks største fiskerihavn, og i dag er havnen centrum for offshore aktiviteterne inden for olie, gas og vind.

Ruten for kapsejladsen
Sejlskibene dyster på en strækning, som starter i Sunderland den 11. juli 2018. Skibene sejler til Esbjerg og ankommer senest den 18. juli. Næste stop bliver Esbjergs venskabsby Stavanger, som skibene forlader den 29. juli for at sætte kurs mod Harlingen i Holland. Harlingen er dette års målhavn og kapsejladsen slutter den 6. august.

Om The Tall Ships Races
The Tall Ships Races er en international begivenhed arrangeret af den verdensomspændende organisation Sail Training International. The Tall Ships Races skal fremme kulturudveksling og uddanne unge mennesker via oplevelser til søs. Derfor sørger Esbjerg Kommune for, at 150 unge i alderen 15 - 25 år sejler med fra Sunderland til England.

Smagsoplevelser på kajen
På havnen er der også rig mulighed for at proviantere fra de mange boder, som sælger mad og drikke. Der vil være to områder med Street Food, som byder på et hav af smagsoplevelser. Burgerelskere kan se frem til forkælelse hos Umami Burger, og den klassiske maritime menu fish ’n’ chips er også at finde i området. Der vil være masser af steder at slukke tørsten, bl.a. i de to barer med specialøl, og lækkersulten kan stilles med fx is, kage eller crêpes. 

Der serveres i boderne fra tirsdag kl. 16-23. Onsdag til fredag kl. 10-23. Lørdag kl. 10-14.

Parkering
Vi anbefaler, at alle bruger parkeringsområdet, hvor fra og til der kører shuttlebusser direkte til havneområdet.

Program highlights

  • Onsdag – åbning
  • Torsdag – festlig parade
  • Fredag – fyrværkeri
  • Lørdag – paradesejlads

Følg med

Find alt om The Tall Ships Races - d. 18. - 21. juli 2018