Foto: Toxophilus

Vikingemuseet Ladby: Besøg et spændende museum i Kerteminde

Sæt fod i en ægte kongegrav, spis med i vikingehallen, og træd ombord på vikingeskibet inden det drager afsted på vikingetogt. I Vikingemuseet Ladby kan du genopleve en af de mest turbulente tider i Nordens historie, hvor vikingerne hærgede klostre, byer og landsbyer i hele Europa.

Besøg Vikingemuseet Ladby og rejs tilbage til fortidens konger og fødslen af Danmark.

 

En skattekiste af vikingehistorie og kultur

Vikingemuseet Ladby åbnede sine døre for første gang i 1930'erne efter opdagelsen af et vikingeskib, som var blevet begravet i nærheden af Kerteminde fjord i slutningen af 900-tallet. Det imponerende skib, som nu kan ses på Vikingemuseet Ladby, var blevet brugt som gravkammer for en højtstående vikingekriger og er det eneste kendte eksempel på en vikingegrav med et helt bevaret skib. Det er også et af de få bevarede eksempler på en vikingebegravelse, der ikke har været plyndret af gravtyve.

På museet kan man opleve det imponerende skib på tæt hold og lære om, hvordan vikingerne brugte skibe til både handel og krigsførelse. Udover skibet rummer museet også en imponerende samling af vikingernes våben, smykker og hverdagsgenstande. Det er en unik mulighed for at se, hvordan vikingerne levede og arbejdede i deres daglige liv.

 

 

En anden stor attraktion på Vikingemuseet Ladby er den interaktive udstilling, der giver besøgende mulighed for at opleve, hvordan vikingerne byggede deres skibe og navigerede på havet. Udstillingen er både lærerig og sjov, og giver en god forståelse af vikingernes teknologi og samfund.

Vikingemuseet Ladby er også kendt for sine levende formidlere, der klæder sig ud som vikinger og giver besøgende en autentisk oplevelse af vikingernes liv. Man kan blandt andet opleve vikingehåndværkere, der viser deres færdigheder i at fremstille smykker og håndværk, og man kan deltage i forskellige workshops og aktiviteter for både børn og voksne.

Læs også