Photographer: © Daniel Brandt Andersen

Varna Palæet: En kulinarisk oplevelse i Aarhus

Få steder i Aarhus indfanger byens charme så godt som Varna Palæet i Marselisborg Skov syd for Aarhus centrum. Her kan gæster nyde udsøgte retter, der afspejler sæsonens bedste råvarer og lokale ingredienser, alt sammen i de charmerende og unikke omgivelser af Varna Palæet.

 

Restauranten

Varna Palæet er hjemsted for Restaurant Varna, hvor der serveres udsøgte gourmetanretninger i en atmosfære af elegance og historie. Med en placering i palæets gamle selskabslokaler har restauranten en unik atmosfære, der kombinerer det historiske og det moderne. Gæsterne kan se frem til en kulinarisk oplevelse, der vækker sanserne med lokale råvarer og en menu, der ændrer sig med sæsonerne.

Ved siden af Restaurant Varna finder man også terassen, hvor man kan nyde lette anretninger og forfriskninger med udsigt over den smukke bugt.

 

Historien

Varna Palæet blev opført i 1909, designet af arkitekten Eggert A. Petersen. Gennem tiderne har palæet fungeret som samlingssted for kulturoplevelser i Aarhus. Efter en omfattende restaurering i 1980'erne overtog Aarhus Kommune bygningen, hvorefter det blev omdannet til det kulturelle fyrtårn, det er i dag.

I nutiden fungerer Varna Palæet som et kulturcenter, der både er vært for koncerter og forskellige arrangementer. Palæets smukke have er et yndet sted for både lokale og turister, der ønsker at nyde en fredelig stund i de idylliske omgivelser.

Læs også